Bıçak arası mevlana pide

Bıçak arası pide nedir?

Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, oldukça sevilen bir pide çeşididir. İnce açılan hamur, etli harç ile doldurulur ve fırına verilir. Özellikle domates ve biber, bıçak arası pideye çok yakışmaktadır. Ayranla birlikte servis edilen bıçak arası pideyi, 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

Mevlana pidesi içinde ne var?

isminden de anlaşılacağı üzere konya'ya has bir pidedir. içinde küflü peynir ve kıyma vardır. kaşar ile yapılanı değil küflü peynir ile yapılanı tercih edilmelidir. ayrıca artık konya'da ota boka mevlana ismi verilmemelidir.

Bıçak arası icinde ne var?

  • Bıçak Arası Malzemeleri. 8 kişilik / hazırlama süresi 1 saat / pişirme süresi 20 dk.
  • Hamuru için Malzemeler. 500 gr. un. 15 gr. yaş maya. 2 su bardağı su.
  • İç Harç için Malzemeler. 300 gr. ince kıyılmış dana but. 3 adet domates ( soyulmuş – çekirdekleri çıkartılmış ) 3 adet sivri biber. ½ su bardağı sıvı yağ

18 Jan 2015

Mevlana pide nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker. 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre arttırabilirsiniz) aldığı kadar un….İÇ HARCI İÇİN :

  1. 250 gram kıyma.
  2. 150 gram peynir.
  3. 1 soğan.
  4. 1 domates.
  5. Maydanoz.
  6. Tuz ,biber.

3 Jan 2016

Bıçak arası pide nasıl oluyor?

Bıçak Arası Pide Yapılışı:

  1. Hamuru yoğurup mayalanması için oda sıcaklığında dinlenmeye bırakalım.
  2. İç harcı için domatesleri minik minik doğrayalım. …
  3. Hamur mayasını aldıktan sonra küçük bezeler halinde ayıralım.
  4. Hamuru ince uzun açıp üzerine harçtan koyup yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim.

Bıçak arası etliekmek ne demek?

Konya'ya özgü yemeklerden olan bıçak arası adını dana budunun iki bıçak tarafından kıyılmasından almıştır. Özenle kıyılan dana budu içerisine domates, biber ve soğanın ince ince kıyılması ile hazırlanan hamur içi, özenle yapılmış hamur bezelerinin içine yerleştirilerek taş fırında pişirilir.

Mevlana böreğinin içine ne konur?

~ Etli ekmek içini, karıştırma kabına olabildiğince ince doğradığım soğan, biber, kıyma, rendelediğim domates ve karabiber, tuzu ekleyip elimle yoğurdum. ~ Mevlana içini, hazırladığım etli ekmek içinden 5 yemek kaşığı ayırdım ve içine kaşar peynirini rendeledim. Afiyet olsun.