Evde bitmeyen mum yapımı

Bitmeyen mum nedir?

Tasarımcı Benjamin Shine bitmeyen mumu icat etti. "Rekindle" yani yeniden yanmak adını verdiği şamdanla mum çok basit bir teknikle yenileniyor. Eriyen mum, plastik hazneye dolarak tekrar kullanılabilir hale geliyor. Tabii ki eriyen her mum buharlaşma nedeniyle bir sonrakinde daha kısalıyor.

Margarinden mum olur mu?

Margarinin üst kısmında kalan bir parça tuvalet kağıdını iyice margarine buladıktan sonra bie çakmak ya da kibrit yardımıyla yakıyorsunuz ve mumunuz hazır oluyor.

Uzun süre yanan mum nasıl yapılır?

Mumun ömrünü uzatmak istiyorsanız, ilk yaktığınızda en az 2 saat süreyle mumu söndürmeyin. Böylelikle, mum doğru bir şekilde erir ve sonraki yakmalarınızda doğru eriyerek, mumun ömrünü uzatır. Mumun daha uzun süre dayanabilmesinin bir başka yolu da, mumu yaktıktan sonra cereyan yapan bir yere koymamaktır.

Bitmeyen mum var mı?

Ayrıca eğer mumlarınızın kokusuz olmamasını tercih ediyor iseniz de mumvemum.com ile bu mumları da bulabilmeniz mümkündür. Bitmeyen mumlar yapmışlar ! Gerek elektrik tasarrufu olarak da kullanılan mumlar konusunda en çok şikayet edilen konulardan bir tanesi ise alınan mumların çok çabuk bitmesi olmuştur.

Mum yapımı malzemeleri nereden alınır?

Mum yapımı için ana malzeme olan ham parafini aktarlardan temin edebileceğiniz gibi bazı hobi malzemesi satan dükkanlardan da bulabilirsiniz.

Mum sobası gerçekten ısıtır mı?

Sadece dört mumla, 20 metrekarelik bir odayı sıcaktan pişmeyecek şekilde ısıtabiliyor. Mumlar yandıktan 5 dakika sonra oda ısınmaya başlıyor ve 30 dakika sonra sıcaklık 10 derece artıyor. Soğuk havalarda terasta oturmak isteyenler rahatlıkla kullanılabilir.

Muma yağ katılır mı?

Erimiş haldeki karışımı kalıba dökmeden önce mumun kalıptan kolayca çıkabilmesi için varsa kalıp ayırıcı yoksa zeytinyağı ile kalıbı yağlayın. Evde mum yapımında zeytinyağı en iyi seçenektir. Karışımı kalıba dökmeden önce mum fitilini tutucuya geçirip kalıbın dibine tam ortalanacak şekilde yerleştirin.