Göz nakli şartları

Göz nakli hangi durumlarda yapılır?

Ülkemizde kornea naklinin en çok yapıldığı durumlar keratokonus (korneanın öne doğru sivrileştiği bir şekil bozukluğu), psödofakik büllöz keratopati (katarakt ameliyatı sonrası kalıcı kornea ödemi) ve kornea yaralanmalarıdır.

Göz nakli ile görmek mümkün mü?

Fakat gerçek anlamda göz küresinin bir bütün halinde nakli mümkün değildir ve şu anki bilgimize göre mümkün de olmayacaktır. Yani, görme yetisini tamamen kaybetmiş bir gözün yerine başka bir göz küresinin nakledilmesi ve o gözün yeniden görmesinin sağlanması mümkün değildir.

Göz nakli kaç saat sürer?

Ameliyat 30-45 dakika arası sürer. Ameliyat sonrası ilk gün göze koruyucu gözlük takılır.

Kornea nakli ücreti ne kadar?

Bakanlık turistlere nakiller için fiyatları şöyle belirledi: "Kornea nakli 4 bin TL, pankreas nakli 28 bin TL, incebağırsak nakli 100 bin TL, TAVİ nakli 135 bin TL, kol nakli 210 bin TL, yüz nakli 210 bin TL." Nakiller sosyal güvenlik kapsamında olması sebebiyle Türk vatandaşlara ücretsiz uygulanıyor.

Hangi durumlarda göz nakli yapılır?

Kornea nakli, korneadaki bulanıklıklara bağlı olarak görme keskinliği azalan kişilere yapılır. En sık kornea nakli yapılan hastalıklar keratokonus, büllöz keratopati, kornea distrofileri, geçirilmiş kornea iltihaplarına ve/veya geçirilmiş kornea yaralanmalarına bağlı kornea bulanıklıklarıdır.

Yapay kornea nakli kimlere yapılır?

Yapay kornealar ve biyosentetik kornealar Ancak, insan donör dokusu ile kornea nakli başarısızlığı riski yüksek olan hastalar (insan kornea nakli ile daha önce greft reddi yaşamış hastalar) ve görme yetisini iyileştirmek için başka seçeneği olmayan hastalar için yapay kornea dokusu kullanılabilir.

Göz nakli imkansız mıdır?

Göz küresinin tümüyle nakledilememesinin nedeni, biraz önce bahsettiğim sinir dokusunun kendini yenileyememesidir. Göz küresi nakledildiğinde, görme sinirinin kaynaşması gerekecek ki bu da henüz başarılamayan bir işlemdir.