Instant maya ile poğaça yapmanın püf noktaları

Instant maya ile poğaça olur mu?

Unu bir kaba alıp içine instant mayayı karıştırıyoruz, daha sonra unun ortasını açıp malzemeleri içine koyuyoruz ancak yumurtanın birinin sarısı dışına sürülecek şekilde ayırıyoruz. Hamurumuzu yoğurup ele yapışmayacak kıvama gelince top haline getiriyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.

Poğaçanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?

Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.

Kuru maya ile poğaça hamuru nasıl yapılır?

Kuru mayalı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

  1. Suyu, yağı, sütü ve yoğurdu bir kaba alıp, karıştırın.
  2. Maya ve şekeri de üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. …
  3. Unu ise eleyin ve azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. …
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.

Poğaçanın kurumaması için ne yapmalı?

Yine mayalı bir poğaça hamuru hazırlarken tuzu ilk aşamada içerisine ilave etmemeye özen gösterin. Aksi takdirde hamurunuz sertleşir, dilediğiniz kıvama gelmez ve kabarmaz. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında mayalandırın. Mayaladığınız ortamın çok soğuk ya da sıcak olmamasına özen gösterin.

Instant kuru maya bekletilir mi?

Hamurun kabarması için gerekli olan bekleme süresi boyunca üzerinin kurumaması için tercihen nemli olan bez ile kapatılması önemlidir. Ardından hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekmektedir. İlk mayalama sürecinde hamurun 1 saat kadar bir süre bekletilmesi gerekmektedir.

1 paket kuru maya kaç yemek kaşığı?

1 paket kuru (instant) maya 1 yemek kaşığı ölçüsüne eşittir. 1 paket kuru (instant) maya 2 tatlı kaşığı ölçüsüne denk gelir. 1 paket kuru (instant) maya 5 çay kaşığı yapar.

Poğaça fırından çıkınca nasıl yumuşatılır?

Sert poğaçaların üzerini sudan geçirin ve cam bir tabağa yerleştirip mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ısınan poğaçalar yumuşayacaktır. Pişirdikten sonra beklenenden çok daha sert olan ya da beklediği ve hava ile temas ettiği için bir süre sonra sertleşen poğaçalar, yeniden ilk günkü tazeliğine kavuşturulabilmektedir.