Kantin denetleme komisyonu

Okullarda Kantin Denetleme Komisyonu kimlerden oluşur?

Komisyon; müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısının başkanlığında tercihen “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” kapsamında eğitim alan öğretmenlerden en az bir kişi, okul aile birliğinden bir yetkili, öğrencilerin oylarıyla seçilen okul meclisi başkanı veya yardımcısından oluşturulur.

Kantin Denetleme Komisyonu kaç kişiden oluşur?

1) Gıda işletmeleri denetim komisyonu üye havuzundan bir temsilcinin başkanlığında, 2) İl Sağlık Müdürlüğünden 1(bir), 3) İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 1 (bir) personel olmak üzere toplam 3 (üç) temsilciden oluşturulur.

Kantin denetimini kim yapar?

(2) Okulda bulunan kantin ve benzeri yerler; sağlık, hijyen ve gıda kodeksi yönünden ilgili meslek odası, sağlık il müdürlükleri ile gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüklerince de denetlenebilir.

Okul Kantin Denetleme Kurulu kaç kişiden oluşur?

MADDE 14 – (1) Denetleme kurulu, genel kurulca seçilen bir veli ve öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen olmak üzere üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Asıl üyeler genel kuruldan sonraki ilk hafta içinde toplanır ve üyeler arasından bir başkan seçerek görev ve iş bölümü yapar.

Okul kantininde neler satılır 2019?

Eğitim kurumlarında satışı uygun olan gıda ve içecekler; meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler , taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, içme sütü, yoğurt , ayran, günlük haşlanmış yumurta, zeytin, çeşnili ekmekler, tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek/tam buğday unlu lavaş, …

Okul kantinleri nereye şikayet edilir?

Okul Kantin ve Yemekhanelerimizdeki şikâyetlerle ilgili olarak Alo 174 Gıda Hattını 7/24 arayabilirsiniz.”

Okul kantininde satılan şeyler nelerdir?

Kantinlerde meyve, çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, kuru meyveler, kuru yemişler, içme suyu, mineralli içecekler, süt (pastörize), peynir (pastörize), yoğurt, ayran, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, günlük haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği, taze domates, havuç, marul, biber vb. sebzelerden yapılmış yağ …