Kas hastalıkları uzmanı

Kas hastalığı nasıl belli olur?

Kas hastaları genellikle yokuş ve merdiven çıkma, oturduğu yerden kalkma, yürüme, kollarını kaldırıp yükseğe uzanma, başını yıkamada güçlük gibi, kök kaslarında güçsüzlük nedeni ile ortaya çıkan yakınmalarla doktora başvururlar.

Kas hastalığı öldürür mü?

Gövdeye yakın bölümlerdeki kaslarda güçsüzlüğe yol açan kalıtsal kas hastalığı müsküler distrofi'ye yakalanan ve kalp grafiklerinde anormallikler olan kişilerin ani ölüm riskinin diğer hastalara göre fazla olabileceği bildirildi.

Kas hastalığının tedavisi var mı?

Kas hastalıklarının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Belirtileri azaltabilecek ve hastanın yaşam kalitesini yükseltecek tedaviler uygulanır. Fizik Tedavi: Kasları güçlü ve esnek tutmak için farklı egzersizler kullanılır.

Kas hastalıkları çeşitleri nelerdir?

Kas-sinir kavşağı hastalıkları, myasthenia gravis, botulismus ve lambert-eaton miyastenik sendromu edinsel kas hastalıkları kapsamında değerlendirilir. İltihabi kas hastalıkları çeşitleri de polimiyozit, dermatomiyozit, inklüzyon cisimciği miyoziti, diğer miyozitler şeklindedir.

Kas hastalığı kaç yaşında başlar?

Esas olarak erkek çocuklarını etkiler ve 3 ila 5 yaş arasında başlar. Becker kas distrofisi: Duchenne musküler distrofisine benzer, fakat semptomlar daha hafif, başlangıç yaşı daha geçtir. Erkek çocuklarını etkileyen hastalığın belirtileri 11 ila 25 yaşları arasında ortaya çıkar.

Kas ağrısı nerelere vurur?

Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür. Kas ağrısının en sık nedenleri; Gerginlik, stres, aşırı kullanım, küçük yaralanmalardır.

Kas hastalarının ömrü ne kadardır?

Hastaların %60-70'inde gende büyük kayıplar (delesyon), %10'unda genin bazı bölgelerinin duplikasyonu, %20-30'unda ise nokta mutasyonları saptanmıştır. Kas distrofisi için kesin bir tedavi henüz bulunmamaktadır. Eskiden DMD hastalığında yaşam süresi çok kısayken; günümüzde 40-50'li yaşlara ulaşılabilmektedir.