Kısa kolluyla namaz kılınır mı

Namaz kılan kimse, manen, Yüce Allah'ın huzuruna çıkmaktadır. … Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Şortla evde namaz kılınır mı?

Ebu Hanife'ye göre diz de avrettir. İmam Malik'e göre baldır, avret değildir. Yani ona göre erkekte avret, sadece edep yerleri olmaktadır. … Çoğunluğun görüşüne göre erkeğin, diz üstü şortla namaz kılması doğru olmaz.

Şortla namaz kılabilir mi?

Şortla camiye gidilmez. Namaz kılarken göz ve gönül zevkini rahatsız etmemeniz gerekir. İslamda namazın kılınması için fark kılınan şartlardan biri de avret (edep) yerlerinin örtülmesidir. Avret yeri de erkekler için diz kapağı ile göbek arasındaki bölgedir.

Kadınlar tişörtle namaz kılabilir mi?

Bayanların el, yüz ve ayakları dışında bütün bedeni avret sayılır. Dolayısıyla namaz kılarken de vücut hatlarının belli olmayacağı ve teni göstermeyen kıyafetler tercih edilmektedir. Buna göre; kadınlar dar pantolon vb. eşyalar ile namaz kılmaları sakıncalıdır.

Erkeklerin kısa kollu giymesi caiz mi?

Tesettür noktasında erkeklerin avret mahallerini kapatması farzdır. Fakat bir de Peygamberimizin yaşadığı ve bizim de uymamız gereken sünneti vardır. Bu noktadan hareketle Peygamberimizin kısa kollu elbise giydiğine dair bir bilgimiz yoktur. Bundan dolayı mekruh denilebilir.

Şortla cenaze namazı kılınır mı?

Cenaze, bayram namazı gibi yerlerde şort giyilmez.

Etek altında şortla namaz kılınır mı?

İÇ ÇAMAŞIRIYLA NAMAZ KILINIR MI? Tüm vücudu kapatacak şekilde bol ve uzun giyilen her elbise namaz için uygundur. Etek giyilse dahi altına herhangi bir tayt, çorap, ya da şort gibi bir şey giyme zorunluluğu bulunmasa da dışarıda es kaza gelebilecek kazalara karşı tayt gibi örtücü bir şey giymek iyidir.

Şort ile namaz kılınır mı?

Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. Cevap: Hanefi mezhebine göre erkeğin avret yeri, yani örtünmesi gereken yerleri göbekle diz kapağı arasıdır. Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. Buna göre diz kapağının üstünde kalan şortla namaz kılınmaz.