Spinal anestezi ne demek

Epidural ve spinal arasındaki fark nedir?

-İki anestezi yönteminin de uygulanış şekli aynıdır. İkisi de belden aşağısını uyuşturmak için omurilik bölgesinden yapılır. -Ancak epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zar geçilir ve içindeki sıvıya verilir.

Spinal anestezinin yan etkileri nelerdir?

Bazı yan etkiler geliş durumunuza özel olabileceği için anestezi doktorunuzla bunları tartışmalısınız.

  • Titreme: Titreme sık görülen bir reaksiyondur. …
  • Kan basıncı düşüklüğü: …
  • Travay sırasında hafif kaşıntı: …
  • Lokal anestezik reaksiyonu: …
  • Solunum problemleri : …
  • Bazı bölgelerde devamlı ağrı/ ağrının giderilememesi: …
  • Baş ağrısı:

Spinal anestezi kimlere uygulanır?

Spinal anestezi, genel anestezi almaya müsait olmayan ya da doğar doğmaz bebeğini kucağına almak isteyen anne adaylarına uygulanır. Kalp yetmezliği, Akciğer problemleri, Solunum yetmezliği gibi problemlerin varsa genel anestezi alamazsın ve spinal anestezi senin için bir alternatif olabilir.

Spinal anestezi nedir nasıl yapılır?

İlaç epidural anestezide omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilir. Spinal anestezide ise bu zar geçilerek içindeki sıvıya verilir. Epidural anestezinin vücuda etki etmesi 15-20 dakika sürer. Spinal anestezide ise vücuda uygulanması ile birlikte etki etmeye başlar.

Spinal mi epidural mi?

Spinal anestezide epidural anesteziye kıyasla çok daha düşük doz ilaç verilmesine rağmen anestezinin etkisi çok daha kısa sürede başlıyor. Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor.

Epidural sezaryen ile doğum ne kadar sürüyor?

Her doğum anne adayına ve bebeğe bağlı olarak değişebilse de, bir sezaryen doğum ortalama 30-45 dakika sürer.

Spinal anestezi komplikasyonları nelerdir?

Nörolojik Komplikasyonlar Doğrudan medulla spinalise, sinir veya sinir köklerine bağlı hasar, ilaçlara bağlı nörotoksisite veya hemorajik komplikasyonlara bağlı olarak spinal anestezi sonrası radiküler ağrı, parestezi, parapleji veya gaita-idrar inkontinansı gibi nörolojik disfonksiyon gelişebilmektedir.