Sürahi nasıl yazılır

Sürahi mi?” yoksa “Sülahi mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sülahi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sürahi şeklinde olmalıdır.

Kirpi nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK)'nın sitesinde doğru yazılış "kirpi" olarak verilmiştir. Kirpi sözcüğü bir isimdir. Anlamı ise şu şekilde belirtilmiştir: "Kirpigillerden, uzunluğu 25-30 santimetre olan, sırtı dikenlerle kaplı memeli hayvan (Erinaceus europaeus)."

Başucu kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelime iki şekilde de kullanımı mevcuttur. Doğru kullanımı baş ucu veya başucu şeklinde olmalıdır.

Birden bire nasıl yazılır?

Zamanla kalıplaşan bu birleşik kelime birleşik yazılmaktadır. Birdenbire kelimesi birçok kişi tarafından ayrı yazılmaktadır. Bu durumda yazım hatası kabul edilir. Çünkü TDK'ya göre bu kelime birdenbire şeklinde yazılmalıdır.

Ahtapot nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Ahtopot şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ahtapot şeklinde olmalıdır.

Tenbih nasıl yazılır?

2- Uyarım. TEMBİH NASIL YAZILIR? Bu kelimenin tembih mi, tenbih mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı tembih şeklinde olmalıdır.

Kipri doğru yazılışı nedir?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kipri şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kirpi şeklinde olmalıdır.

Başa baş nasıl yazılır?

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine …