Tersine lojistik örnekleri

Tersine lojistik nedir örnek?

Tersine Lojistik geleneksel olarak, ürünlerin geri dönüşüm süreci olarak ifade edilebilir. … Tersine faaliyetlerle ilgili en yaygın düşünce, kullanılmış ürünlerin son kullanıcıdan üreticiye fiziksek olarak geri taşınmasıdır. Tersine Lojistik, istenmeyen malzemelerin (atık madde, kutu, şişe, kağıt vb.)

Tersine lojistik türleri nelerdir?

Bu noktada akıllara gelen tersine lojistik türleri ise ürünlerin geri dönüştürülmesi, geri kazandırılması, materyallerin yeniden kullanılması, atıkların kurallara uygun olarak imha edilmesi, tamir ve bakım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi olarak sıralanabilir.

Tersine lojistik nedir kısa?

Tersine lojistik hammadde, yarı mamul, nihai ürün ve ilgili bilgilerin tüketim noktasından orijin noktasına doğru, değer kazanımı ya da uygun şekilde yok edilmesini sağlamak amacıyla etkin akışını planlama, uygulama ve kontrol aktivesidir.

Tersine lojistik unsurları nelerdir?

TERSİNE LOJİSTİK NEDİR?

  • ürün geri dönüşünün potansiyel sebepleri arasında ürünün ham madde veya üretim fazlası olması
  • kalite kontrolde başarısız olması
  • teslimatın yanlış veya hasarlı olması
  • ürünün kullanım süresinin dolması
  • stok ayarlaması
  • garanti kapsamındaki geri dönüşler.
  • tamir amaçlı geri dönüşler.

Tersine lojistik hangi sektörde?

Ayrıca satamadığı ürün stoklarına sahip birçok firma bunları alt malzemelerine ayrıştırılabilir hale getirirse, pazarda başarılı olma olasılığı da artar. Tersine Lojistik'in kullanıldığı temel sektörler; otomotiv, çelik, elektronik, bilgisayar, kimya, ilaç, lastik ve tıbbi araçlardır.

Tersine lojistik maliyet nedir?

Tersine Lojistik ise üreticinin yeniden üretim, imha etme, geri kazanımı gibi faaliyetlerde bulunabilmesi için tüketim ve/veya nihai noktasından gönderilen ürün ve/veya parçaların kabul edilme sürecidir. …

Tersine dağıtım nedir?

Bu tanıma göre tersine lojistik, dağıtım planlaması açısından, kullanılmış ürünün son kullanıcıdan üreticiye doğru fiziksel nakliyesini içerir. Sonraki adım, geri dönmüş ürünün üretici tarafından yeniden kullanılabilir ürün haline dönüştürülmesidir.