Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler okuyan ne iş yapar?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu bireyler için en önemli çalışma alanları arasında Dışişleri Bakanlığı gelmektedir ve bunun dışında diğer bakanlıklarda da kendilerine çalışma şansı bulabilirler. Mezun kişiler diplomat, danışman ve şirketlerde yönetici gibi unvanlara sahip olabilirler.

Uluslararası İlişkiler bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Daha çok danışmanlık, araştırma ve iletişim kurumlarında çalışan uluslararası ilişkiler uzmanı, 5.000 TL' den başlayan ve 30.000 TL'ye varan bir maaş alabilmektedir. Tabii ki bu yüksek maaş aralığı, üst düzey siyasi ve iletişim danışmanlığı şirketlerinde geçerlidir.

Siyaset bilimi okuyan ne iş yapar?

Siyaset Biliminden mezun olan kişiler bankalarda, kamu kurumlarında, yöneticilik, yazarlık, reklamcılık, koordinatörlük gibi işlerde görev alabilir. Aynı zamanda siyasi partilerde çalışabilir ve üniversitede kalmayı tercih ederek akademisyen olarak da görev alabilirler.

Uluslararası İlişkiler için kaç net gerekir?

ULUSLARARASI İLİŞKİLER İÇİN KAÇ NET GEREKİR? Uluslararası ilişkiler okumak isteyen adayların, iyi bir okula kayıt olabilmek için AYT'de ortalama 51 net, Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)'de ise 75 net yapması gerekiyor.

Uluslararası İlişkiler okuyan biri hakim olabilir mi?

Mevcut durumda kamu yönetimi, iktisat, işletme, ÇEKO, uluslar arası ilişkiler, maliye gibi İİBF ve SBF bünyesinde yer alan tüm bölümler bu sınava başvurabilir. İİBF mezunlarına sınavda kota var ? Evet. 2008 yılına kadar yapılan sınavlarda hukuk fakültesi ve İİBF mezunları eşit şartlarda yarışıyorlardı.

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler ne iş yapar özel sektör?

Özel sektördeki imkanların gelince, şirketlerin genelde dış ticaret bölümlerinde istihdam olanağı vardır. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları aynı zamanda sivil toplum örgütleri, uluslararası örgütler gibi kurumlarda da görev yapabilirler.

Uluslararası ilişkiler okuyan ne yapar?

Bu bölümün mezunu olarak başta Dışişleri ve İçişleri bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, Kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında Uzmanlık-müfettişlik, Kaymakamlık, Meslek memurluğu gibi görevlerde çalışma imkânına sahipsiniz.