Çek dolandırıcılığı cezası

Bedelsiz senedi tamamen veya kısmen ödenmemiş gibi kullanmak 156.maddede düzenlenen suçu oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu suçun tamamlanması kullanma fiilinin gerçekleştirilmesiyle söz konusu olur. Bedelsiz senedi kullanma suçu cezası altı aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezasıdır.

Nitelikli dolandırıcılık suçu cezası kaç yıl?

Nitelikli dolandırıcılık suçunun cezası 6763 sayılı kanun ile arttırılarak TCK md. 158'de yeniden düzenlenmiştir. Buna göre nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen fail, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Dolandiriciliktan kac yil Yatilir?

Bu maddeye göre, basit dolandırıcılık suçunda fail 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Madde metninde hapis cezası ve adli para cezası birlikte aynı yaptırımın birer parçası olarak düzenlenmiştir. Yani faile hem hapis cezası hem de adli para cezası aynı anda verilir.

Nitelikli dolandırıcılık zaman aşımı kaç yıl?

Dolandırıcılık Suçunda Zaman Aşımı ve Uzlaştırma Dolandırıcılık suçu için belirlenmiş bir şikayet süresi yoktur. Fakat suçun zamanaşımı süresi 8 yıl olduğu için en geç 8 yıl içinde şikayet hakkının kullanılarak olayın savcılığa iletilmesi gerekir.

İnternet üzerinden dolandırıldım ne yapmam lazım?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bilhassa internet aracılığı ile işlenen dolandırıcılık gibi suçlar ile mücadele maksadına yönelik olarak Siber Suçlarla Mücadele birimi kurulmuştur. Dolandırıldım Ne Yapmalıyım ? Durum ivedilikle kolluk birimlerine/savcılığa bildirilmelidir.

Nitelikli dolandırıcılık hangi mahkeme?

DOLANDIRICILIK SUÇUNDA YETKİLİ VE GÖREVLİ MAHKEME Dolandırıcılık suçunun basit hali TCK (m.157) bakımından görevli mahkeme asliye ceza mahkemeleridir. Nitelikli haller bakımından ise (TCK m.158) ağır ceza mahkemeleri görevlidir.

İnternet dolandırıcılığı suçu nereye şikayet edilir?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Telefon Dolandiriciliği mağdurları ne yapmalı?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.