Çifte minareli medrese sivas

Sivas Çifte Minare ne amaçla yapılmıştır?

Belli ki bu yapı, 26 Haziran 1243 tarihindeki Kösedağ Savaşı sonrası Anadolu ve Sivas'ta Moğol yani İlhanlı hâkimiyetinin bitişi sonrasındaki sulh döneminde yaptırılan yapılardan biridir. Çifte Minareli Medrese İslam Hukuku hakkında öğrenim vermek üzere yapılmıştır.

Sivas Çifte Minareli Medrese kime ait?

Çifte Minareli Medrese, Türkiye'nin Sivas ilinin merkezinde yer alan medrese. Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılmıştır.

Çifte Minareli Medrese ne işe yarar?

Harap halde iken Osmanlı padişahlarından 4. Murad tarafından tamir ettirilen ve bir süre "tophane" olarak kullanılan medrese, 1942-1967 yılları arasında Erzurum Müzesi, günümüzde ise hem müze hem de resim sergi salonu olarak hizmet vermektedir.

Çifte minareli cami hangi Türk beyliğine aittir?

Erzurum'un simgesi haline gelen Çifte Minareli Medrese, Selçuklular zamanına aittir. Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında [1] yaptırılmış olan bu tarihi yapı, Anadolu'nun en büyük san'at şaheserlerinden biridir.

Sivas’ın tarihi eserleri nelerdir?

Sivas Tarihi Yerler

  • Divriği Ulu Cami. Divriği Ulu Camii. …
  • Çifte Minareli Medrese. Sivas Çifte Minareli Medrese. …
  • Gök Medrese. Gök Medrese. …
  • Sivas Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi. Sivas Kongre Binası …
  • Buruciye Medresesi. Buruciye Medresesi. …
  • Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası) Şifaiye Medresesi. …
  • Sivas Eğri Köprü …
  • Taşhan.

Çifte Minareli Medresenin mimarı kimdir?

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış olan bu tarihi yapı, Anadolu'nun en büyük sanat şaheserlerinden biridir. Hüdâvent Hatun'dan dolayı "Hatuniye Medresesi" olarak da adlandırılır. .

Çifte Minareli Medrese hangi uygarlığa aittir?

Çifte Minareli Medrese (Hatuniye Medresesi), Türkiye'de Erzurum İlinde bulunmaktadır. Selçuklular dönemine aittir. Bu tarihi eser günümüze kadar varlığını koruyabilmiş ve bulunduğu Erzurum ilinin sembolü haline gelmiştir.